קרפצ׳יו סלק עם אגסים ואגוזי מלך
דורג 5.0 על ידי 4 משתמשים
קטגוריה
מנות ראשונות
Cuisine
צמחוני
מנות
4
זמן בישול
10 דקות
רכיבים
-
2 אגסים
-
1 ליים, סחוט
-
250 גרם סלקים מבושלים (ניתן להשתמש בסלקים משקיות וואקום)
-
1 שן שום
-
10-15 עלי בזיליקום (כ-25 גרם)
-
2 כפות גבינת פרמז׳ן מגוררת
-
מלח ופלפל
-
5 כפות שמן זית (כ-75 מ״ל)
-
חופן אגוזי מלך, קצוצים לפי העדפתכם
לרוטב פסטו:
לקישוט:
הוראות הכנה
שוטפים את האגסים ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדו-שף, דרגת עובי 1. אין צורך לקלף את האגסים מאחר והקליפה עתירת ויטמינים.
נעזרים במנדו-שף על מנת לפרוס את הסלקים, שוב לדרגת עובי 1.
מתבלים במיץ ליים ומסדרים יפה על צלחת הגשה. מומלץ להשתמש בקערת הגשה שקופה 2 ליטר.
להכנת רוטב פסטו:
חוצים את שן השום ומסירים את הנבט. קוצצים יחד עם עלי הבזיליקום וגבינת הפרמז׳ן בקוצץ עשבי תיבול, על ידי משיכה בחוט כ-15 פעמים.
מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית ומערבבים שוב.
להגשה:
מטפטפים נגיעות של רוטב פסטו מעל הסלק והאגסים, מוסיפים אגוזי מלך, והרי לכם מנה ראשונה צבעונית, מרשימה וטעימה!
הערות מתכון
ניתן להשתמש בגבינה טבעונית במקום גבינת פרמז׳ן ולהפוך את המתכון לטבעוני.