שושני זוקיני אפויים
דורג 4.0 על ידי 5 משתמשים
קטגוריה
ירקות
Cuisine
צמחוני
מנות
6
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
50 דקות
רכיבים
-
2 קישואי זוקיני (כ-200-250 גרם כל אחד)
-
1 שן שום
-
10 עלי בזיליקום
-
200 מ״ל שמנת לבישול
-
2 ביצים
-
מלח ופלפל
הוראות הכנה
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
בעזרת סכין שירות, קולפים את שן השום וחותכים אותה לשניים. מסירים את הליבה הירוקה הפנימית.
מוסיפים את חצאי השום ועלי הבזיליקום לקוצץ הגבוה סופר סוניק ומושכים את החוט עד לקיצוץ דק.
מעבירים את השום והבזיליקום לתוך איזי שייקר 600 מ״ל ומוסיפים שמנת לבישול, ביצים, מלח ופלפל. מרכיבים את טבעת הערבוב הפנימית, סוגרים את המכסה ומנערים היטב כדי לערבב את כל המרכיבים.
חותכים את שני קצוות הקישואים באמצעות סכין שף מסדרת U-Series, ופורסים אותם לאורך באמצעות הקולפן הקלאסי.
מניחים את תבנית הסיליקון טאפקייק על רשת תנור קרה. מגלגלים את פרוסות הקישואים ויוצרים 6 שושנים ירוקים ויפים, ומניחים אותם בשקעים.
מנערים את המרכיבים באיזי שייקר פעם נוספת ויוצקים את התערובת בזהירות על שושני הקישואים.
מניחים את הרשת במפלס הנמוך ביותר של התנור ואופים כ-50 דקות.
מניחים לתבנית להתקרר במשך 10 דקות לפני שמחלצים את השושנים בזהירות.
מגישים את שושני הזוקיני בתוספת רוטב פסטו טעים! בתאבון!