קראמבל אגסים ואגוזי מלך
דורג 4.5 על ידי 6 משתמשים
קטגוריה
קינוח
Cuisine
צמחוני
מחבר:
Tupperware
מנות
4-6
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
15-20 דקות
רכיבים
-
4 אגסים בינוניים (כ-1 קילו)
-
2 כפות מיץ לימון
-
25 גרם סוכר וניל
-
½ כפית קינמון
-
60 גרם אגוזים
לקראמבל:
-
160 גרם קמח
-
100 גרם סוכר חום
-
קורט מלח
-
100 גרם חמאה
תוספות אפשריות:
-
קצפת או גלידה
-
קרמל מלוח
-
רוטב שוקולד מומס
-
תבלינים (אגוז מוסקט, ג׳ינג׳ר...)
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקלפים את האגסים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס״מ.
קוצצים את אגוזי המלך בקוצץ עשבי תיבול.
מערבבים מיץ לימון, סוכר וניל וקינמון.
מערבבים את המרכיבים היבשים והרטובים יחד ומעבירים אל אולטרא פרו לזניה 3.3 ליטר.
להכנת הקראמבל:
מערבבים קמח, מלח וסוכר חום עד לאיחוד. משתמשים באצבעות על מנת לערבב את התערובת עם החמאה עד להיווצרות פירורים גסים.
מפזרים את הפירורים מעל שכבת האגסים והאגוזים.
מכניסים את האולטרא פרו לתנור ללא מכסה ואופים 15-20 עד שהקראמבל מזהיב והתערובת מבעבעת.
מוציאים מהתנור ומאפשרים למאפה להתקרר מעט.
מגישים בקערות עם תוספות לבחירתכם!
הערות מתכון
טיפ נוסף: לגרסה טבעונית ניתן להחליף את החמאה במרגרינה או שמן קוקוס, ואת הגלידה או הקצפת בחלופה צמחית.