פנקייק בננה ואגוזי מלך
דורג 5.0 על ידי 6 משתמשים
מנות
12-15
זמן הכנה
6 דקות
זמן בישול
15 דקות
רכיבים
-
75 גרם אגוזי מלך
-
2 בננות
-
2 ביצים בינוניות
-
1 כפית/ 5 מ״ל אבקת וניל
-
2 כפות/ 30 מ״ל דבש
-
125 מ״ל חלב שקדים או חלב סויה
-
1/2 כפית/ 3 מ״ל אבקת אפיה
-
1/4 כפית/ 1 מ״ל סודה לשתיה
-
100 גרם קמח רב-תכליתי
-
150 מ״ל חלב שקדים או חלב סויה
-
200 גרם שוקולד מריר
לפנקייקים:
לרוטב השוקולד:
הוראות הכנה
טוחנים את האגוזים לאבקה דקה באמצעות קוצץ סופר סוניק אקסטרה עם ראש הסכין.
מוסיפים פנימה את הבננות ומערבבים.
מוסיפים פנימה את שאר החומרים ומערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
משמנים מעט מחבת קרפים 28 ס״מ. יוצקים מהתערובת באמצעות מצקת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה. הופכים את הפנקייק לאחר כדקה, כשאין יותר בועות על פני השטח.
עכשיו הגיע הזמן לרוטב השוקולד! מוזגים חלב שקדים או סויה אל תוך כד מיקרוקוק 1 ליטר או סט כדים למיקרוגל (2). מכסים ומחממים במיקרוגל למשך דקה ו-30 שניות בעוצמה של 600 וואט.
שוברים את השוקולד לחתיכות ומסיפים לתוך החלב החם. ממתינים כדקה ואז טורפים את הכל יחד באמצעות מטרפה פתוחה עד שהשוקולד נמס.
יוצקים את הרוטב על הר של פנקייקים וטורפים בהנאה!
וידאו מתכון
הערות מתכון
טיפ מאיתנו: מעדיפים שקדים על פני אגוזי מלך? אין בעיה להחליף ביניהם במתכון!