פאי תפוחים קלאסי
דורג 5.0 על ידי 4 משתמשים
קטגוריה
קינוחים
זמן הכנה
15-30 דקות
זמן בישול
20 דקות
רכיבים
-
7 תפוחי גרני סמית גדולים, מגורענים וקלופים
-
85 גרם חמאה צוננת, חתוכה לקוביות
-
5 כפות קמח רב-תכליתי
-
½ 1 כפות קינמון טחון
-
1 כוס סוכר לבן
-
½ כפית מלח גס
-
2 כפות קמח
-
¾ כוס סוכר חום
-
⅓ כוס סוכר לבן
-
¼ כפית מלח גס
-
½ כפית קינמון
-
220 גרם חמאה צוננת חתוכה לקוביות
למלית:
לציפוי
הוראות הכנה
למלית:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
חותכים תפוחים לקוביות בגודל 1.25 ס"מ.
מערבבים יחד תפוחים, חמאה, קמח, קינמון, סוכר ומלח בתוך אולטרא פרו לזניה עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים במיקרוגל בעוצמה גבוהה במשך 8 דקות.
לציפוי:
מערבבים יחד קמח, סוכר חום, סוכר לבן, מלח וקינמון בתוך זוהי קערה בינונית.
מוסיפים את קוביות החמאה פנימה עם מערבל בצק ידני, או משפשפים את קוביות החמאה עם הידיים לתוך התערובת עד שנוצרים פירורים גסים.
מרכיבים את הפאי:
- מוציאים את האולטרא-פרו לזניה מהמיקרוגל.
- מפזרים את הציפוי באופן שווה על גבי התפוחים.
מכניסים את התבנית לתנור.
אופים 12 דקות, או עד שהציפוי מזהיב והמלית מבעבעת.
מוציאים מהתנור וממתינים כ-10 דקות לפני ההגשה.
מגישים חם, או בטמפרטורת החדר, בתוספת גלידת וניל איכותית.
מאחסנים בקירור, מכוסה, עד 3 ימים.