בצק סופגניות של חלה פרינס
דורג 5.0 על ידי 4 משתמשים
מנות
20 יחידות
רכיבים
-
170 מ״ל חלב טמפרטורת חדר
-
10 גרם שמרים יבשים
-
60 גרם סוכר
-
2 ביצים שלמות L ו2 חלמונים (140 גרם)
-
500 גרם קמח לבן בהיר
-
10 גרם מלח
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות ברנדי או וודקה
-
1.5-2 ליטר שמן קנולה לטיגון
-
אבקת סוכר לקישוט
-
*לסופגניות פרווה יש להחליף את החלב ב 130 מ״ל מים ואת החמאה ב 50 מ״ל שמן קנולה/חמניות
הוראות הכנה
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים חלב, שמרים, סוכר, את הביצים השלמות והחלמונים וממתינים כ 3 דקות כדי שהשמרים יתמוססו. מוסיפים את יתר החומרים: קמח, מלח, חמאה וברנדי ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים. כשמתחיל להתקבל בצק של ממש, ניתן להגביר את המהירות לבינונית וממשיכים ללוש כ10 דקות, עד לקבלת בצק רך מאוד, חלק ומעט דביק, אך נוח לעבודה.
מעבירים את הבצק לקערת התפחה, מכסים במכסה ושמים להתפחה ראשונה עד להכפלת הנפח. כשעה וחצי פחות או יותר.
גוזרים נייר אפייה לריבועים של 13X13 ולאחר ההתפחה הראשונה מחלקים את הבצק לחתיכות שוות של 50 גרם ליחידה. במידה והבצק דביק, מומלץ לחלק אותו בעזרת מספריים, זה הופך את המלאכה לנוחה בהרבה. מעצבים כל אחת מהחתיכות לכדור יפה וחלק ומניחים על פיסת נייר אפייה. מכסים במגבת ושמים להתפחה שנייה עד להכפלת הנפח.
מחממים בסיר שמן ל 170-160 מעלות. במהלך הטיגון משתמשים במד חום כדי לבדוק ולדייק בכל פעם את טמפרטורת השמן. אוחזים סופגניה בעזרת נייר האפייה ומניחים בזהירות בשמן, את נייר האפייה שולפים בעזרת מלקחיים. במידה ואין מלקחיים, נניח את הסופגניה בשמן בעזרת נייר האפייה ונרים אותו מיד שהסופגניה נוגעת בשמן תוך כדי היפוכה על צידה השני.
נרצה לטגן לא יותר מ4-3 בכל פעם. זמן הטיגון יהיה כ2 דקות בדיוק לכל צד.
מוציאים את הסופגניות מהשמן, מניחים על מגש עם נייר סופג ומחכים שיתקרר מעט. מפזרים אבקת סוכר כמה שרוצים וממלאים אותן במה שאוהבים!