לחם אולטרא פרו
דורג 3.8 על ידי 5 משתמשים
מנות
6
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
40 דקות
רכיבים
-
קמח לחם 750 גרם (ללא שמרים משולבים בקמח)
-
2 כפיות מלח (± 10 מ"ל)
-
40 גרם שמרים טריים
-
450 גרם מים חמימים (±30°C)
-
10 מ"ל שמן חמניות
הוראות הכנה
ערבבו יחד את הקמח והמלח בזוהי קערה 4.5 ליטר.צרו שקע במרכז והוסיפו שמרים ומים חמימים.לאחר מכן, השתמשו בכף הערבוב, התחילו לערבב יחד מהמרכז ואט אט הוסיפו פנימה את הקמח.
הניחו את התערבות על משטח העבודה והשתמשו בידיכם כדי ללוש זאת נמרצות למשך 6-5 דקות כדי לקבל מרקם אחיד. לושו את הבצק לצורת כדור והניחו אותו בזוהי קערה, כסו ואפשרו לבצק לטפוח במקום חמים למשך 40-30 דקות. הבצק צריך להיות כפליים מגודלו המקורי.
זרו מעט קמח על משטח העבודה, הוציאו את האוויר ולושו את הבצק שוב לצורת ריבוע.קפלו את ארבע הפינות אל המרכז. חזרו על כך שוב, קיפול ארבע הפינות למרכז. הפכו את הריבוע וצרו צורה של כיכר לחם. שמנו בקלות את הבסיס ואת המכסה של האולטרא פרו 3.5 ליטר באמצעות המברשת והניחו את הבצק בפנים.
כסו את האולטרא פרו ואפשרו לבצק לתפוח במקום חמים/חם למשך 40 דקות (הוא צריך להגיע כמעט עד המכסה).
יש לחמם תנור מראש ל-240°C / תרמוסטט 8.
טבלו את המברשת במים והשתמשו בה כדי ללחח את הלחם.עשו קצת חתכים בחלק העליון באמצעות סכין השירות המשוננת. פזרו מעט קמח מעל, כסו ואפו למשך 40-30 דקות.