גרנולה ביתית
דורג 5.0 על ידי 3 משתמשים
מנות
7 כוסות
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
25 דקות
רכיבים
-
3 כוסות שיבולת שועל קוואקר
-
3/4 כוס שקדים קצוצים
-
1 כוס קוקוס טחון
-
1/2 כוס זרעים לבחירתכם, נסו תערובת של זרעי דלעת וחמניה
-
2 כפות זרעי צ'יה
-
½ 1 כפיות קינמון טחון
-
3/4 כוס סירופ מייפל
-
2 כפות שמן חמניות או קוקוס
-
פירות יבשים לפי הטעם (צימוקים, חמוציות, תמרים קצוצים, תאנים...)
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-170◦C
מערבבים את כל המרכיבים היטב בקערה גדולה, למעט הפירות היבשים.
מפזרים שכבה אחידה על דף אפיה מסיליקון עם דפנות.
אופים במשך 20-25 דקות, או עד להזהבה.
מעבירים למגש נוסף להתקררות. הגרנולה תהיה פריכה יותר ככל שנאפשר לה להתקרר היטב.
מערבבים פירות יבשים לפי הטעם, ומאחסנים בכלים האטומים מסדרת האחסון החכם.
הערות מתכון
טיפ מאיתנו:
רוצים ליצור חטיפי אנרגיה בריאים? ערבבו את המרכיבים הבאים:
2 וחצי כוסות גרנולה ביתית
1 כוס חמאת בוטנים או שקדים
1/3 כוס שמן
½ כוס סירופ מייפל
שוקולד מריר מומס לזילוף (לא חובה)
מחממים תנור ל-180◦C, מניחים את התערובת בתוך תבנית אפיה מלבנית ומשטחים אותה. אופים במשך 20 דקות, או עד להזהבה. מטפטפים שוקולד מומס, ולאחר ההתקררות מוציאים מהתבנית בזהירות וחותכים לריבועים או מלבנים. מאחסנים בכלי אטום.